LEDERTRENING: Ester Frantzen Aarsland er ansatt som ledertreningskonsulent i ImF-Ung Rogaland. Foto: Privat

Leirledere får oppfølging

ImF-Ung Rogaland har ansatt Ester Frantzen Aarsland i en nyopprettet prosjektstilling som ledertreningskonsulent. Hun skal følge opp leirlederne.

‒ Jeg har et hjerte for barn og ungdom. Det er viktig at ungdom får ledertrening og oppfølging, sier Ester Frantzen Aarsland til sambåndet.no

Hun har drevet med ungdomsarbeid i 10 år, og 1. august ble hun ansatt i ImF-Ung Rogaland i en 30 % prosjektstilling som ledertreningskonsulent. Der skal hun sørge for at leirledere får ledertrening og oppfølging.

Frantzen Aarsland er 28 år, gift og har et barn. Av utdanning er hun sosionom og har et års utdanning i verdibasert endringsledelse.

Hun er ellers ansatt i 70 % i en stilling for å utvikle trosopplæringsopplegget Awana og da med å tilrettelegge Trek (8.-10. klasse) for norske forhold.

Tjeneste
‒ Jobben min vil være å gi leirledere støtte og oppmuntring i tjenesten, fortsetter Frantzen Aarsland.

I løpet av sin toårige prosjektstilling er målet å utforme en ledertreningsarena for leirlederne, men hvordan dette skal se ut, er ikke klart ennå.

‒ Hva er viktig for deg som ledertreningskonsulent?

‒ Jeg er opptatt av å gi barn og unge god støtte og oppfølging slik at de får vokse og utnytte sitt fulle potensial. Jeg tror det er viktig å ikke sette mennesker i oppgaver basert på egne behov, men heller å se lederne som hele mennesker og gi dem oppgaver der de kan blomstre.

 Behov
Leder i ImF-Ung Rogaland, Anne Berit Aarsland, forteller at bakgrunnen for den nyopprettede stillingen er at en av de ansatte sluttet.

‒ Vi vurderte hva vi skulle gjøre videre og spurte: «Hva har vi behov for?» Vi så at vi har mange unge ledere på leir og som er ledere på Awana-leirene, som trenger ledertrening. Det har for eksempel vært godt voksne ledere som har ledet bibelgruppene på Awana-leirene. Nå ville vi at unge ledere på leir blant annet skal få trening i å lede en bibelgruppe, sier Aarsland.

‒ Har det noen sammenheng med at ImF-Ung satser på ledertrening?

‒ Det stemmer at ImF-Ung driver med ledertrening. Vi tenkte at vi med å opprette en slik stilling kunne trene enda flere. Det er godt at noen jobber spesielt med dette, svarer Anne Berit Aarsland.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.